898 gösterim
10,69 viral puan

Kimdir Bu Hackerlar ve Ne Yaparlar?

Hackerlar ve kullandıkları işletim sistemleri hakkında bilgilendirme
Poochiepie 11.01.2017 saat 19:55


  1. Merhaba değerli Bihaber okurlarım. Bugün size hackerların kim olduğunu ve işletim sistemleri hakkında bilgi vereceğim. Elimden geldiğince de her hafta hackerların kullandıkları bu işletim sistemlerindeki araçları tanıtmaya çalışacağım.


    Genel olarak hacker bir bilgisayara, yazılımına veya güvenlik sistemine erişmek için yazılım ve donanımlar geliştiren veya modifiye eden kişidir. Ayrıca yüksek derecede programlama bilgisine ve kıvrak bir zekaya sahiptirler. Günümüzde hackerların oluşturduğu tehlike gittikçe büyüyor. Çünkü bilgisayarımıza kurduğumuz hemen hemen tüm yazılımlar iletişim kurmaya yarıyor. Hal böyle olunca hackerlar için programların sahip olduğu bu yetenek bulunmaz bir nimet haline geliyor. Kullandığımız yazılımlara gelen güncellemelerin genellikle güvenlik üzerine gelmesine şaşırmamak gerekiyor.


    İnternetten bir yazılım indirecekseniz kesinlikle bu yazılımı kendi resmi sitesinden indirin veya çok güvenilir bir site kullanın. internet var olduğundan beri birçok dosya indirme sitesi var. Ancak ne yazık ki bir çok dosya indirme sitesinde spyware ve adware dediğimiz casus yazılımlar içeren programları kullanıcılarına çekinmeden sunuyorlar. Dahası, özellikle açık kaynak kodlu popüler programlarda bazı değişiklikler yapılarak zararlı hale getirilebiliyor. Program indireceğiniz siteleri dikkatli seçmek ve casus yazılımlara karşı bilgisayarınızı güvende tutmak iyi bir başlangıç olacaktır.



    İşe başlamadan önce bazı terimlerin ne anlama geldiğine bir bakalım.




    Lamer:

    Lamerlar kod bilgisi eksik ancak hackerlığa özenen kişilerdir. Hacklemek hakkında pek bilgileri yoktur ancak yine de çok tehlikelilerdir. Kısacası hacker özentileridir



    Cracker:

    Crackerlar lisanslı satılan yazılımları ücretsiz olarak kullanabilmek ve bunu başkalarına da kullandırabilmek için çalışırlar.



    Script Kiddy:

    Script kiddyler lamerlıktan hackerlığa doğru terfi eden kişilerdir diyebiliriz.

    Şunu da unutmamak gerekir ki hackerların hepsi kötü değildir. Kısaca hackerların sınıfları:



    Siyah Şapkalı Hackerlar:

    Web sitelerine zarar veren, kredi kartı gibi bilgileri çalan güvenlik ihlalleri yapan, botnet ve DDOS saldırıları yapan amaçları tamamen zarar vermek olan hackerlara verilen genel addır.



    Beyaz Şapkalı Hackerlar:

    Siyah şapkalı hackerların tam tersi işler yapan hackerlardır. Sistemleri tarar, güvenlik açıklarını bulur ve ilgili kişilere raporlarlar. Pek çok beyaz şapkalı hacker bir şirket için çalışır. Şirket veya müşteri ürünlerini güvenlik taramalarından geçirirler. Bilgilerini zarar vermek için değil, zarar verilebilir açıklara sahip sistemlerin güvenlik açıklarını kapatmak için kullanırlar. Bu tür hackerler sistemlere izinsiz giriş yapmazlar.



    Gri Şapkalı Hackerlar:

    Siyah şapkalı hackerların aksine, gri şapkalı hackerlar izinsiz girdikleri sisteme zarar vermezler, sisteme giriş yaptıktan sonra sistemdeki güvenlik açıklarını giderirler. Gri şapkalı hackerları beyaz şapkalı hackerlardan ayıran en büyük fark sistemlere izinsiz giriş yapmalarıdır. Fakat sistemdeki bilgileri kendi amaçları için kullanmazlar ve mümkünse sistemi yamarlar.









    Şimdi bu hackerlar sizce nasıl bunları yapıyor? Çoğu hacker Windows üzerinde çalışmaz, Linux kullanırlar. Çünkü Linux açık kaynak kodludur ve bu da hackerlar için çok büyük bir avantaj. Ve de genellikle hackerlar özelleştirilmiş Linux işletim sistemlerinden bikaç tanesini sıkça kullanmaktadırlar. Bunlar da Kali ve Backtrack. Backtrack ve Kali'de çoğu şey aynıdır. Bazı küçük farklılıklar ve araçların yeri gibi değişikler vardır. Bir de Backtrack Ubuntu üzerine yapıldı ama Kali Debian üzerine yapılmıştır.



    Size öncelikle Backtrack'i tanıtmak istiyorum. İçerisinde birçok farklı amaçla kullanıabilecek birçok araç bulunmaktadır. Backtrack'e torrentlerden ulaşabilirsiniz ve Backtrack'i dvd üzerinden kurulum yapmanıza gerek kalmadan başlatabiliyorsunuz.






    Bu benim Bihaberde'ki ilk yazımdı. Bi sorun çıkmazsa devamı bu araçları tanıtmak gibi değişik şekillerde gelecektir. Umarım beğenmişsinizdir. Eklemek istedikleriniz olursa yorum yazarsanız ilgilenmeye çalışırım. Bihaber'le kalın sevgili okurlarım.


  • Şu an haberi okuyan: 1 kişi var
  • Twitter: 3 gösterim

  • Toplam Viral: 30 gösterim
  • Toplam Seed: 84 gösterim
  • Toplam Direkt: 784 gösterim
  • Viral Puan: 10,69