940 gösterim
5,50 viral puan

İçerik Hazırlama Rehberi

Sitenin 'Haber Ekle' kısmını tam verimle kullanabilelim diye sizin için güzelinden bir rehber hazırladım.
Bihaberci 19.12.2016 saat 23:22
  1. Hadi hep beraber 'Haber Ekle' bölümünün tüm özelliklerini keşfedelim.



    Not: Her resim 2 adet resimden oluşuyor(en baştaki üyelik resmi hariç). Bu 2 resim sitemizin ayrı ayrı masaüstü ve mobil görünümlerini gösteriyor. Ortadaki çizgiyi kaydırarak ikisini de görebilirsiniz.
  2. 1. Üyelik

    Gün geçtikçe gelişen haber sitemizde içerik hazırlayabilmenin ilk ve en önemli şartı: Üyelik.
  3. 2. İçerik türü ve listeleme

    Üye oldunuz mu? Tamam o zaman şimdi mobilde de web sitemizde de sağ üst köşede bulunan açılır menümüze tıklıyoruz ve 'Haber Ekle' butonuna basıyoruz.

    Önce içerik türünü seçelim:
    - Viral ve Normal Haber kısımları arasında pek bir farklılık yok.
    - Quiz 1 ve Quiz 2 kısımları için de sizden ricam biraz kendinizin kurcalayarak çözmesi. Çünkü birini bile anlatmak için en az bu rehber kadar bir içerik daha gerekiyor. Zaten siz uğraştığınız zaman daha hızlı ve kalıcı öğreneceksiniz.

    Not: Adı üstünde Quiz türü Quizler için daha güzel oluyor diğer her türlü içerikte normal haber'i öneriyorum.

    Sırada listeleme türü var:
    -Makale: Haber, yazı, şiir vs. için kullanılabilecek bir tür.
    -Maddeli: Her başlığın başında birer nokta bulunan 'maddeli' türümüz. Yine haber,yazı vs. için kullanılabilir.
    -Numaralı ve Tersten Numaralı: Her başlığın artan veya azalan birer numaraya sahip olduğu genelde listeler için kullanılacak tür.
  4. 3. Haber başlığı ve kısa açıklama

    Sıra geldi 'Haber Başlığı'na.Mobilde kategorilerin hemen altında yer alırken web sitemizde direkt olarak en üstte yer alıyor. Peki vurucu bir cümle olmasına gerek var mı? Eh yani az da olsa ilgi çekici olsa fena olmaz.

    'Kısa Başlık' bölümünü kullanmayın. Şu an kullandığımız arayüzde hiçbir işlevi yok.

    'Kısa açıklama' ise ana sayfada başlığınızın altında görünecek bir nevi içeriğinizin özeti diyebiliriz.
  5. 4. Haber resmi

    Buraya tıkladığınızda 4 farklı resim ekleme yeri göreceksiniz. Bunlar Sürmanşet, Ana Manşet, Sağ Manşet ve Anasayfa resimleri olarak gözükmektedir. Bunlardan 3'üne resim yüklediğiniz vakit zaten 'Anasayfa resmi' yüklemenize gerek kalmayacak.

    Not: 3'üne de aynı veya farklı farklı resimler yükleyebilirsiniz tabi ki ama hepsi de içeriğinizle alakalı resimler olmalı.
  6. 5. Kategori Seçimi

    Haberinizin ait olduğu kategori veya kategorilere tıklayarak içeriğin hem anasayfada hemde ilgili kategorilerde gözükmesini sağlıyorsunuz.
  7. 6. Asıl içerik

    Şimdi ise asıl içeriğimizi oluşturan kısımdayız. Burada haber içindeki küçük başlıklar(listeli ise numaralar) ve bu küçük başlığa ait resim ekleme kısmını görüyoruz. Hemen alt kısmında ise o küçük başlık ve resme ait yazı girme bölümü mevcut. İşte bu kısımlar içeriğimizin yapı taşları. Bunlarda anlatacak bir şey var mı ya?(eli çenesinde düşünen emoji)
  8. Yazınızı yazdınız ve küçük kaydet butonuna bastınız diyelim. Karşınıza bazı özelleştirmeler çıkacak. Şimdiki maddelerimiz onları kapsıyor.
  9. 7. İçeriğe Soru Ekleme

    Yazınızı yazdınız ve küçük kaydet butonuna bastınız diyelim. Karşınıza böyle özelleştirmeler çıkacak siz de buradaki soru ekle bölümünden içeriğinizle ilgili soru olur, feedback gibi bir şeyler olur hazırlayabilirsiniz. Soru eklerken önce soru metnini yazıyorsunuz, 2 seçeneği yazıp alttaki küçük kaydete basıyorsunuz ve 3.seçenek geliyor. Bunu devam ettirirseniz istediğiniz kadar seçenek gelecek önünüze. Ayrıca soruyu bitirdikten sonra o küçük kaydet butonunun yanındaki aktifleştir butonuna basmayı unutmayalım ki sorumuz içerikde gözüksün.

    Not: Örnek olarak aşağıdaki soruyu cevaplayalım bence.

    Görüyorsunuz değil mi nasıl da şekil bir soru?

  10. 8. Aktifleştir / Pasifleştir

    Bu butonlar ile de yazının o kutucuğa ait olan bölümünü aktif ya da pasif hale getirebiliyorsunuz. Pasif hale getirilenler içerikte gözükmüyor. İsterseniz kendiniz deneyin ve test edin.
  11. 9. Numaralı / Numarasız

    Hazırladığınız içeriklerde yazılarınızın numaralı veya numarasız olma durumunu bu butonlar aracılığıyla belirleyeceksiniz. Pek anlatamadım o yüzden şöyle örnek vereyim bu içerik artan numaralı bir içerik fark ettiyseniz. Ama yukarıda 2 de numarasız yazı var ''Yazınızı yazdınız ve küçük kaydet butonuna bastınız diyelim. Karşınıza bazı özelleştirmeler çıkacak. Şimdiki maddelerimiz onları kapsıyor.'' ayrıca en baştaki ''Aşama aşama bakalım mı beraber?'' yazıları numarasız. Bu tamam şimdi diyelim ki normal bir haber yapıyorsunuz ama 3 tane de numaralı yazı lazım size onu da bu bölüm sayesinde ayarlayabileceksiniz. Sanırım şimdi oldu.
  12. 10. Slide Resim Ekleme

    Evet içerik boyunca kullandığım özellik: Slide Resim. Gördüğünüz üzere bir resimde 2 ayrı resmi gösterebilen bir teknoloji bu. Çizgiyi kaydırarak diğer resme geçiş yapabiliyorsunuz. Denerseniz çok hoş bir şey olduğunu göreceksiniz.
  13. 11. Video Ekleme

    Video eklemede sadece bilgisayarınızdaki, tabletinizdeki veya telefonunuzdaki videoları ekleyebiliyorsunuz. Yani internet üzerinden olmuyor. Kısa bir örneği mevcut nasıl bir şekilde gösterildiğine dair(çok mu kısa olmuş be)

    Edit: Youtube linkini kopyalayıp yapıştırdığınız zaman da video direkt olarak çıkıyormuş. Sonradan keşfettim.

    Örnek:

  14. 12. Edit

    Yazdığınızyazıları değiştirmek istediğinizde bu butonu kullanarak kolaylıkla yazılarınız üzerinde oynama yapabileceksiniz.
  15. 13. Sil

    Beğenmediniz mi yazdıklarınızı, konuyla alakasız mı oldu veya başından beri yanlış mı yapmışsınız? O zaman tek tuşla o kutucuktaki tüm yazıları silebiliyorsunuz.
  16. 14. Yazı şekli ve puntosu

    Sırada normal yazımızın punto, şekil gibi özelliklerini ayarlamak var. Öncelikle değiştirmek istediğimiz yazıyı seçiyoruz ve bunun sonucunda bir menü karşımıza çıkıyor. Bu menüdeki özellikler:

    Bold(Kalın) : Adı üstünde yazıyı kalınlaştırmak için kullanılıyor. Önemli ve anahtar kelimeleri, vurguları vs. öne çıkarmak için kullanılabilir.

    H2 :

    Yazı puntomuzu en üst seviyeye çıkarır.

    H3 :

    Normal punto ile H2 arası bir seviyeye sahip olan yazıyı ortaya çıkarır.

    __ Alt çizgi : __ Görüldüğü üzere sitemizde tam olarak çalışmıyor bu özellik bu yüzden kullanmayalım.

    Bunun işlevi de başka bir yerden alınan yazıyı veya da cümleyi göstermek. '' '' şu şekilde gözüküyor



    italic(italik) : eh yani hepimiz biliyoruzdur herhalde italik yazı tipini işte normal yazıyı italiğe dönüştüren butonumuzda bu.
  17. 15. Yazıya Link özelliği verme

    Bu da listeleme türünden makaleyi seçtiğinizde karşınıza çıkan opsiyon. Yazdığınız yazıya link ekleyebiliyorsunuz.
    Örnek veremiyorum çünkü şu an numaralı türündeyim :(

Görüyorsunuz değil mi nasıl da şekil bir soru?

Yani, evet diyelim. 38%
Hım... Bilemedim yaa 38%
Yoo 25%
Muspelheim Yoo cevabını verdi 11.01.2017 03:52
exrange137 Yani, evet diyelim. cevabını verdi 31.12.2016 00:29
drmed Yani, evet diyelim. cevabını verdi 30.12.2016 20:40
Parpatel Hım... Bilemedim yaa cevabını verdi 23.12.2016 14:02
Bihaberci Yani, evet diyelim. cevabını verdi 20.12.2016 19:33
2 kişi anonim olarak Hım... Bilemedim yaa cevabını verdi
1 kişi anonim olarak Yoo cevabını verdi
  • Şu an haberi okuyan: 1 kişi var
  • Facebook: 2 gösterim

  • Toplam Viral: 10 gösterim
  • Toplam Seed: 171 gösterim
  • Toplam Direkt: 759 gösterim
  • Viral Puan: 5,50