79. Organ 'MEZENTER'

`Tıp` dünyasını çalkalayan bu `haber` hemen hepimizi hayretler içerisine düşürdü.Ancak henüz `insan` sindirim sisteminde gizlenmiş olan bu esrarengiz organın işlevi ve yapısıyla ilgili detaylı bilgi elde edilemedi.

necoreis

Esrarengiz organın daha önceden vücuttaki parçalanmış yapıların bir arada durması sonucu meydana geldiği düşünülüyordu.Ancak Lancet Gastroenteroloji ve Hepatoloji dergisinde yayınlanan makalede, İrlanda'daki Limerick Hastanesi Üniversitesi'nden araştırmacıların mikroskobik incelemeler sonucu mezenterin tek parçadan oluşan bir organ olduğunu keşfettiği açıklandı.

Sindirim sistemimizde bulunan bu organ zaten görünür haldeydi lakin organ adıyla ilk defa bilim literatürüne geçti.Mezenter, karın boşluğunu kaplayan ve her şeyi bir arada tutan yeni bir organ olarak tanımlanıyor.

Yaklaşık 500 yıl öncesine dönülüp bakıldığında Leonardo Da  Vinci'nin  mezenteri bir organ olarak nitelediğini ve tıp dünyasının bu iddiayı kabul etmediğini görüyoruz.Mezenter'in tek parçadan oluştuğunu ilk olarak 2012 yılında keşfeden İrlandalı bilim insanı J. Calvin Coffey, bu gelişmeyle birlikte 100 yıllık anatomi bilgisinin de yanlış olduğunun ortaya çıktığını belirtiyor.

Bundan sonraki adımın mezenterin işleyişini tespit etmek olduğunu söyleyen Coffey,     "Bu evrensel olarak geçerli ve hepimizi etkiliyor. Bundan önce mezenterik bilim diye bir alan yoktu. Bundan sonraki adım işlev. Eğer işlevi anlarsanız, normal olmayan işlevi ve hastalığı da anlarsınız" dedi.Keşfin ardından en etkili ve önemli tıp kitabı 'Grey's Anatomy' son edisyonunda mezenteri organ olarak tarif etti.

Kaynak: https://tr.sputniknews.com ,  http://haber.sol.org.tr


Yeni Günde Taze Sonuçlar

Kaç Yaşına Geldiğini Tahmin Bile Edemezsiniz

Kariyerleri Devam Eden En İyi 15 Aktör

Avustralya Açık’ta Tarihi Final: Federer – Nadal

NBA'de Gecenin Sonuçları

Nefesleri Kesen Türk Derbisini Fenerbahçe Kazandı

The Witcher'ın Çıkış Tarihi Açıklandı!

Bu Geceki Sonuçlara Çok Şaşıracaksınız

Spotify'a Zam Geldi!

Lamba Yarenlik Eder Daktiloya...

Kimi Çok Uzun Kimi Çok Kısa Ama...

2017 Oscar Adayları Belli Oldu

25 Ocak 2017 NBA Özeti

Fenerbahçe Yine 'Kazan'dı

NBA'de Gecenin Raporu Çıktı

İlhan Cavcav'a Veda...

BİZ

Basketbol Türkiye Kupası Ankara'ya Geliyor

NBA'de Bu Sezon Fark Yaratanlar

2017 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi Fikstürü