Gezilmeye Değer Mekanlarda Bugün: PAMUKKALE

Denizli'ye geldik nereyi gezelim demeyin. Okuyun, öğrenmeden gitmeyin

Pebble

Menderes Vadisinin eteklerine uzanan geniş ve özel mekan… Denizli’de bulunan Pamukkale Travertenleri. Denizli şehir merkezinden bile çok rahat görülebilen bu eşsiz güzellik Denizli ilinin iftihar kaynaklarından sadece biri. Kalsiyum karbonat taşları sayesinde bembeyaz olan Pamukkale Travertenleri çok eski zamanlardan beri “pamuk sarayı” olarak adlandırılmaktadır. 


Eğer yolunuz Denizliye düşerse mutlaka Pamukkale’ye uğramalısınız. Özellikle doğaseverlerin hayran kalacağı büyüleyici güzellik ve doğal kaynaklar bu mekanı ekstra ilgi çekici kılmaktadır. Örneğin, Pamukkale Travertenlerine çok kısa mesafede bulunan Karahayıt Köyünde yeraltı kaynak suları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi kırmızı sudur.

Karahayıt Köyü termal kaynakları sayesinde UNESCO tarafından koruma altına alınan mekanlar arasındadır. İçerdiği birçok mineral sayesinde termal kaynaklar; solunum yolu hastalıkları, romatizma hastalıkları, cilt hastalıkları gibi pek çok hastalığın tedavisinde de hekimler tarafından önerilmektedir.

Bunun yanı sıra; Pamukkale Travertenlerinin üst kısmında bulunan Hierapolice Antik Kenti, Pamukkale’yi görmeye gelen tarih severleri hoşnut eden bir mekan. Helenistik dönemden izler taşıyan Hierapolice Kral yoluna da ev sahipliği yapıyor. 


Özellikle bahar aylarında Pamukkale’de etkileyici ve hoş manzaralar gün ışığı ile birlikte daha da göz kamaştırıyor. Bu aylarda güneşin batışında hem travertenlerden hem de antik kentin farklı kesimlerinden büyüleyici fotoğraflar çekmek oldukça mümkün. Ilık hava travertenlerin içinde yüzmenin yanı sıra antik kentin zirvesinde bulunan antik tiyatroya da rahat bir yürüyüş imkanı sağlıyor. Antik tiyatro ise her türlü olumsuzluğa rağmen kesinlikle görülmesi gereken nefes kesici etkiye sahip.


Her sene dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan Pamukkale turistler tarafından oldukça beğenilen, hem tarihi hem de doğal güzelliklerin cümbüşüyle süslü bir merkez. Eğer siz de bir doğa ve tarih severseniz. Pamukkale sizi mükemmel bir atmosferle karşılayacak.

Yeni Günde Taze Sonuçlar

Kaç Yaşına Geldiğini Tahmin Bile Edemezsiniz

Kariyerleri Devam Eden En İyi 15 Aktör

Avustralya Açık’ta Tarihi Final: Federer – Nadal

NBA'de Gecenin Sonuçları

Nefesleri Kesen Türk Derbisini Fenerbahçe Kazandı

The Witcher'ın Çıkış Tarihi Açıklandı!

Bu Geceki Sonuçlara Çok Şaşıracaksınız

Spotify'a Zam Geldi!

Lamba Yarenlik Eder Daktiloya...

Kimi Çok Uzun Kimi Çok Kısa Ama...

2017 Oscar Adayları Belli Oldu

25 Ocak 2017 NBA Özeti

Fenerbahçe Yine 'Kazan'dı

NBA'de Gecenin Raporu Çıktı

İlhan Cavcav'a Veda...

BİZ

Basketbol Türkiye Kupası Ankara'ya Geliyor

NBA'de Bu Sezon Fark Yaratanlar

2017 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi Fikstürü